علت دستگیری عباس ایروانی مالک قطعات خودرو عظام
جزییات بیشتر در مورد دستگیری عباس ایروانی و نحوه دستگیری ایروانی را در سایت پویامگ بخوانید
چرا عباس ایروانی دستگیر شد ؟
عباس ایروانی مالک گروه عظام با هماهنگی و دستور مقام ذیصلاح قضایی بازداشت شد. با توجه به اینکه از سالهای گذشته پرونده های رانت در خودرو و قطعات داشته است، از این رو مجددا احتمالا برای همین موارد داده های جدید بدست آمده است که مقام قضایی دستور دستگیری ایشون رو صادر کردند.
جرم عباس ایروانی چیست ؟
در اکتبر ۲۰۱۹، عباس ایروانی و ۶ دیگر از افراد مدیریتی و کارمندان گمرک در دادگاه ویژهٔ جرائم اقتصادی به ریاست ابوالقاسم صلواتی محاکمه شدند.
دادستان تهران اتهاماتی از جمله اخلال در نظام اقتصادی، تشکیل باند قاچاق قطعات خودرو و پرداخت رشوه به کارمندان گمرک را علیه آنها مطرح کرد. ایروانی متهم به تبانی با مدیران بانکی و اخلال عمده در نظام اقتصادی بود. دادستان بیان کرد که ایروانی در ۱۰ سال گذشته بیش از ۴۰۰ میلیون تومان رشوه داده و میزان معوقات بانکیاش بیش از سه هزار میلیارد تومان است.
همچنین، ایروانی به ایجاد شرکتهای در چین و آلمان و دریافت کارمزد در تبادلات مالی بین آن دو شرکت متهم شد. ایروانی ادعا کرد که این اقدامات در دوران تحریمها انجام شدهاند. در جلسه دادگاه بعدی، ایروانی ادعا کرد که شاکی او واقعاً سازمان اطلاعات سپاه بوده است.
همچنین، ایروانی بدون اشاره به جزئیات، ادعا کرد که نهادهای امنیتی او را به تهدید دستگاههای اطلاعاتی مسئولان متهم کردهاند. ایروانی همچنین در دفاع خود از وبسایت شخصیاش استفاده کرد و برخی از پرسنل گروه عظام او را حمایت کردند. در آخر، در تلاش برای متوقف کردن موج هراس سرمایهگذاران، نماینده مجلس از تأثیر برخورد با ایروانی بر صنعت خودرو هم گفت. در حالی که پروندهٔ ایروانی مختومه نشد، او در اوایل ۲۰۲۰ یک خط تولید کامپیوتر خودرو را افتتاح کرد.
بیوگرافی عباس ایروانی
عباس ایروانی، یک فعال اقتصادی اهل ایران است که به رانتخواری در صنعت خودروسازی متهم شده است. او پس از انقلاب ۱۳۵۷ به بازار آهن و یراق وارد شده و در زمان جنگ به تولید قطعات موتورسیکلت پرداخته است.
ایروانی نمایندگی پیستون کالمن آلمان را دریافت کرده و با خریدن کارخانه پیستونسازی تبریز از دولت، کسب و کارش را گسترش داده است. او در سال ۱۳۷۶ گروه قطعات خودرو عظام را تأسیس کرد، که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قطعات خودرو در ایران بهشمار میرود.
این گروه شامل ۱۲ شرکت بزرگ تولیدی است که بخش قابل توجهی از قطعات مورد نیاز ایران خودرو و سایپا را تأمین میکنند.
به گفته ایروانی، در تابستان ۹۸، حدود ۴۰۰۰ نفر بهصورت مستقیم و ۲۲۰۰۰ نفر غیرمستقیم در گروه قطعات خودرو عظام اشتغال داشتهاند. تولیدات شرکتهای زیرمجموعهٔ عظام شامل کوئل احتراقی است که خط تولید آن با ظرفیت تولید ۲ میلیون قطعه در سال، در شهریور ۱۳۹۸ راهاندازی شده است.
نهایت او در تاریخ 15 اسفند 1402 ،توسط نهادهای قضایی بازداشت و روانه زندان شد