بیوگرافی وحید محمودی ؛ سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری

وحید محمودی کیست ؟ زندگی‌نامه و مسیر حرفه‌ای افرادی که تأثیرگذاری عمیقی در حوزه‌های علمی و اجتماعی داشته‌اند، برای علاقه‌ مندان و پژوهشگران می‌تواند الهام‌بخش باشد.

یکی از این چهره‌های برجسته، دکتر وحید محمودی است که با تلاش‌های علمی و اجرایی خود، نقشی مؤثر در ترویج دیدمان توسعه انسان‌محور در ایران ایفا کرده است.

در این مطلب از پویامگ، به بررسی زندگی و دستاوردهای این استاد برجسته خواهیم پرداخت و مسیر تأثیرگذاری او بر اقتصاد و جامعه را مرور خواهیم کرد.

تولد و تحصیلات ابتدایی

دکتر وحید محمودی در شهریور ۱۳۴۵ در شهرستان ممسنی، استان فارس، متولد شد. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در زادگاهش به پایان رساند و سپس در کنکور سراسری ۱۳۶۳ پذیرفته شد.

وی تحصیلات کارشناسی خود را در رشته اقتصاد نظری در دانشگاه اصفهان آغاز کرد و پس از آن، در مقطع کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد نظری در دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد. علاقه او به گرایش اقتصاد بین‌الملل موجب شد دوره کارشناسی ارشد خود را با موافقت دانشگاه تهران در این گرایش تکمیل کند.

بیوگرافی وحید محمودی

تحصیلات تکمیلی و دستاوردهای علمی

دکتر محمودی پس از پایان کارشناسی ارشد، در آزمون اعزام به خارج موفق شد بورسیه دکترای اقتصاد (گرایش مالیه عمومی و توسعه اقتصادی) از دانشگاه اسکس انگلستان را کسب کند.

پایان‌نامه دکترای وی در حوزه فقر و نابرابری اقتصادی، با همکاری اساتید برجسته‌ای چون پروفسور آنتونی شارکس و پروفسور استیفن جنکینز انجام شد.

از مهم‌ترین دستاوردهای علمی او در این مقطع، ارائه متدولوژی جدیدی برای تحلیل تغییرات فقر به روش نان‌پارامتریک بود که به «روش محمودی» شهرت یافت. این روش در مقالات علمی و کنفرانس‌های بین‌المللی مطرح شد و تاکنون در بیش از ۱۰۰ مطالعه جهانی به کار گرفته شده است.

دستاورد علمی توضیحات
روش محمودی تجزیه تغییرات فقر با تحلیل عوامل مؤثر به روش نان‌پارامتریک
انتشار مقاله در سطح جهانی چاپ مقاله در مجلات معتبر مانند Econometric Review

بازگشت به ایران و فعالیت‌های اجرایی

پس از پایان تحصیلات، دکتر محمودی با وجود دعوت به همکاری در دانشگاه کمبریج، تصمیم گرفت به ایران بازگردد. او به عنوان عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران فعالیت خود را آغاز کرد و هم‌زمان همکاری با دولت در سمت‌های مدیریتی و اجرایی مختلف را در دستور کار قرار داد.

نظریه‌پردازی و ترویج توسعه انسان‌محور

در دو دهه اخیر، تمرکز دکتر محمودی بر نظریه‌پردازی و ترویج دیدگاه توسعه انسان‌محور بوده است. او با ترجمه و تفسیر آثار آمارتیا سن، اقتصاددان برجسته، تلاش کرده است این دیدگاه را در ایران گسترش دهد. از این‌رو، نام او با نظریه «توسعه به مثابه آزادی» گره خورده است.

جمع‌بندی

دکتر وحید محمودی نمونه‌ای از یک اقتصاددان انسان‌محور است که تلاش‌هایش تأثیر بسزایی در ترویج و گسترش مفاهیم توسعه مردم‌محور داشته است. مطالعه مسیر حرفه‌ای و دستاوردهای او می‌تواند الگوی ارزشمندی برای پژوهشگران و علاقه‌مندان به این حوزه باشد.


error: هرگونه کپی و استفاده از متن و عکس پویامگ در سایتها ممنوع است .