حمید رسایی کیست ؛ سوابق و تحصیلات

بیوگرافی و زندگی نامه حمید رسایی ، او از جمله چهره‌های سیاسی پرحاشیه در جمهوری اسلامی ایران است که به واسطه فعالیت‌هایش در مجلس شورای اسلامی و همچنین مدیریت هفته‌نامه ۹ دی، همواره در مرکز توجه قرار داشته است.

او با اظهارنظرهای تند و جنجالی در موضوعات مختلف، از سیاست داخلی گرفته تا مسائل اجتماعی و فرهنگی، حضوری پررنگ در رسانه‌ها داشـته است.

حمید رسایی

در این مقاله از پویامگ، به زندگینامه، فعالیت‌های سیاسی و اظهارنظرهای جنجالی حمید رسایی پرداخته می‌شود.

زندگینامه حمید رسایی

حمید رسایی در یکم مردادماه ۱۳۴۷ در تهران به دنیا آمد و اصالتی گیلانی دارد. او از جوانی به دلیل ارتباط با پایگاه بسیج، به جبهه و جنگ علاقه‌مند شد و بیش از یک سال از عمر خود را در جبهه‌های جنگ گذراند.

در سال ۱۳۶۵ وارد حوزه علمیه قم شد و تحصیلات حوزوی خود را زیر نظر استادانی چون موسوی گرگانی، سید احمد خاتمی و موسوی تهرانی ادامه داد.

او به دلیل تسلط بر زبان عربی، برای تبلیغ به کشورهای مختلفی از جمله اوگاندا، لبنان و پاکستان فرستـاده شد. همچنین از سال ۱۳۷۱ به سپاه پاسداران پیوست و در موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث فعالیت کرد.

فعالیت‌های سیاسی حمید رسایی در مجلس شورای اسلامی

حمید رسایی اولین فعالیت سیاسی خود را با نوشتن کتاب «روحانیت و سلامت انتخابات» آغاز کرد. او در مجلس نهم به‌عنوان نماینده تهران انتخاب شد و به کمیسیون اصل نود مجلس پیوست. از مهم‌ترین اقدامات او می‌توان به امضای طرح «الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران» اشاره کرد.

این طرح بر عدم محدودسازی سانتریفیوژها تأکید داشت و نمایندگان مجلس در آن بیان کردند که هرگز اجازه نخواهند داد آمریکا ایران را به عقب‌نشینی از خواسته‌هایش وادار کند.

حمید رسایی و هفته‌نامه ۹ دی

هفته‌نامه ۹ دی، با مدیریت حمید رسایی و نگرش مخالف با مذاکرات هسته‌ای وین در دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی، به یکی از رسانه‌های محافظه‌کار تبدیل شد.

این هفته‌نامه به دلیل اظهارنظرهای تند چندین مرتبه توقیف و سپس رفع توقیف شد. رسایی از مخالفان توافق هسته‌ای (برجام) بود و در کنار چهره‌هایی مانند محمدعلی رامین و مرتضی آقا تهرانی به‌عنوان «دلواپسان» شناخته می‌شد.

این گروه مخالف هرگونه توافق با غرب بودند و حملات تند آن‌ها به دولت حسن روحانی و وزرایش، خصوصاً بیژن زنگنه، از جمله اقداماتشان بود.

همایش مخالفان برجام

در اردیبهشت ۱۳۹۳، رسایی در همایش مخالفان برجام که در محل سابق سفارت آمریکا برگزار شد، نقش به‌سزایی داشت.

این همایش توسط اعضای جبهه پایداری، یکی از گروه‌های تندرو نزدیک به هسته قدرت، ترتیب داده شد. هدف این گروه جلوگیری از هرگونه توافق هسته‌ای با غرب بود.

 اظهارات حمید رسایی علیه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی

رسایی از جمله منتقدان جدی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود و اتهامات متعددی علیه وی و خانواده‌اش مطرح کرد.

او هاشمی رفسنجانی را به دخالت در اعتراضات سال ۸۸ متهم کرد و به همین دلیل با شکایت خانواده هاشمی رفسنجانی مواجه شد. اما به ادعای رسایی، این شکایات هرگز به‌صورت جدی پیگیری نشدند.

5 سال محرومیت رسایی از پست‌های دولتی

در بهمن ۱۳۹۳، حمید رسایی با اعلام محمد اشرفی‌اصفهانی، رئیس هیات رسیدگی به تخلفات اداری، به مدت پنج سال از تصدی پست‌های دولتی محروم شد.

اشرفی‌اصفهانی تخلفات مالی رسایی را به دورانی که وی مدیرکل ارشاد اسلامی در قم بود نسبت داد.

حمله رسایی به عادل فردوسی‌پور !

در فروردین ۱۴۰۲، پس از انتشار مصاحبه عادل فردوسی‌پور با علیرضا جهانبخش، رسایی به فردوسی‌پور حمله کرد و او را «مجری-بازجو» خواند.

همچنین در همان سال، رسایی اظهارنظری جنجالی درباره حجاب زنان مطرح کرد و آن را به چادر ماشین تشبیه کرد، که با واکنش‌های گسترده‌ای در فضای مجازی مواجه شد


error: هرگونه کپی و استفاده از متن و عکس پویامگ در سایتها ممنوع است .