تحقیق درباره ی سردار شهید حسن طهرانی مقدم + یارانش

تحقیق جدید درباره ی سردار شهید حسن طهرانی مقدم مناسب برای تمامی پایه های دبستان/ابتدایی، با ما در پویامگ همراه باشید

این مقاله در بخش درس و مدرسه سایت پویامگ به بررسی زندگینامه سردار شهید حسن طهرانی مقدم می‌پردازد.

سردار طهرانی مقدم یکی از شخصیت‌های برجسته نظامی و علمی ایران است که نقش مؤثری در تحولات تاریخی کشور در دوران انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی ایفا کرد.

تحقیق درباره ی سردار شهید حسن طهرانی مقدم + یارانش

در ادامه، به زندگی، فعالیت‌ها و دستاوردهای این شهید بزرگوار پرداخته خواهد شد تا یاد و خاطره‌اش در دل‌ها و ذهن‌ها زنده بماند.

سردار شهید حسن طهرانی مقدم در ششم آبان ۱۳۳۸ در محله سرچشمه تهران متولد شد. پدر او، محمود تهرانی مقدم، به شغل خیاطی مشغول بود. خانواده او ابتدا به محله شکوفه و سپس به محله بهارستان نقل مکان کردند، و حسن دوران ابتدایی و دبیرستان خود را در این محلات گذراند.

تعلیمات دینی و فعالیت‌های انقلابی

در سال ۱۳۴۸، حسن طهرانی مقدم در مسجد زینب کبرای سرچشمه تحت نظر آیت‌الله سیدعلی لواسانی تعلیمات دینی خود را آغاز کرد. او همراه با برادرانش در گروه سرود مسجد فعالیت می‌کرد و در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ در فرودگاه مهرآباد، به مناسبت استقبال از امام خمینی (ره)، به اجرای سرود پرداخت.

سردار طهرانی مقدم

فعالیت‌های نظامی پس از انقلاب

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، حسن طهرانی مقدم در سن ۲۱ سالگی به اطلاعات منطقه ۳ سپاه پیوست. او در دوران جنگ تحمیلی، پس از عملیات ثامن‌الائمه (ع)، ضعف آتش پشتیبانی خودی در خطوط مقدم را متوجه شد و در پاییز ۱۳۶۰ طرح ساماندهی آتش پشتیبانی را به سردار حسن باقری ارائه کرد. با این اقدام شایسته، به او مأموریت راه‌اندازی و سازماندهی فرماندهی موشکی زمین به زمین سپاه در آبان ۱۳۶۲ داده شد. اولین موشک ایران به کرکوک در ۲۱ اسفند ۱۳۶۳ شلیک شد.

تهدید منافقین

محمد تهرانی‌ مقدم، برادر شهید، درباره تهدیدات منافقین علیه سردار حسن تهرانی‌ مقدم می‌گوید: «بردارم چند بار از سوی منافقین به دلیل حمله موشکی به مقر آنها در عراق تهدید شد. آنها اعلام کرده بودند که قصد ترور او را دارند و این تهدیدها همزمان با طراحی ترور شهید صیاد شیرازی بود».

فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه

سردار طهرانی مقدم در سال ۱۳۶۴، پس از دستور امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل نیروهای سه‌گانه سپاه، به فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه منصوب شد. شهید طهرانی مقدم نقش مهمی در ساخت موشک شهاب ۳ داشت.

سردار طهرانی مقدم

شهادت و یاران شهید

سردار طهرانی مقدم در حادثه‌ای تلخ در پادگان شهید مدرس به شهادت رسید. ابتدا تعداد شهدا ۱۷ نفر اعلام شد اما با افزایش تعداد مفقودین، مشخص شد که ۳۹ نفر در این حادثه به شهادت رسیده‌اند. این شهدا به “شهدای اقتدار” معروف شدند و از جمله این شهدا می‌توان به سید رضا میرحسینی، سعید نبی‌پور خمامی، و مهدی نواب اشاره کرد.

نزدیک‌ترین یاران سردار طهرانی مقدم

از میان یاران نزدیک شهید طهرانی مقدم می‌توان به شهید مهدی نواب، مسئول آزمایشگاه پژوهشکده و تست سوخت، شهید محمد سلگی، فرمانده ترابری سازمان جهاد خودکفایی سپاه، و شهید مهدی دشتبان‌زاده، فرمانده پادگان شهید مدرس اشاره کرد.

یاد و خاطره سردار شهید حسن طهرانی مقدم و یاران دانشمندش که از پایه‌گذاران صنعت موشکی ایران بودند، گرامی باد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *