این 5 محله در تهران، خود افغانستان است ! + اسامی محله های افغانی نشین در تهران

اتباع افغان در محلات شمالی بیشتر به‌عنوان سرایدار یا کارگران خدماتی مشغول به کار هستند، اما آن چیزی که به وضوح دیده می‌شود، این است که شمار افغان‌های ساکن تهران بسیار گسترده‌تر از گذشته شده است.

کمتر محله یا منطقه‌ای است که تعداد آنها بسیار کم یا نزدیک به صفر باشد.

افغانستان

به گزارش پویامگ،به نقل از روزنامه سازندگی از ۵ محله اتابک، هرندی، دستغیب، جوادیه و هاشم‌آباد تهران که افغانستانی‌ها حضور پررنگی در آن‌ها دارند را بخوانید.

حضور ۶۰ درصدی اتباع در جوادیه

۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه از اتباع افغان هستند. این جمعیت غالب با فرهنگ متفاوت‌شان با ساکنان قدیمی، مشکلاتی ایجاد کرده است؛ از هم‌زیستی‌های ۱۵ نفره در یک خانه تا دعواهای دسته‌جمعی با اهالی.

از خیابان نوری تا دشت‌آزادگان را پیاده طی کردم تا علاوه بر مشاهده جمعیت، با اهالی محله گفت‌وگو کنم. بر روی شیشه یکی از مغازه‌ها نوشته شده بود: «صف افغان‌ها، صف ایرانی‌ها» که توجه‌ام را جلب کرد. ایرانی‌ها تعدادشان کم بود، حدود ۵ نفر؛ اما اتباع افغان بیش از ۲۰ نفر بودند. صدای بحث و بگومگو بین آنها و اهالی ایرانی هرازگاهی بلند می‌شد. اهالی می‌گویند هر افغان حداقل ۲۰ نان می‌خرد و صف‌ها را طولانی می‌کند.

رشد قیمت مسکن با حضور اتباع

املاک محله جوادیه رشد شدید جمعیتی اتباع افغان را تایید می‌کند. او می‌گوید: «اگر بیعانه یک خانه ۲۰۰ میلیون تومان باشد، مستاجر افغان پیشنهاد ۵۰۰ میلیون تومان می‌دهد و اجاره دو برابر یک ایرانی هم پرداخت می‌کند». در نتیجه، مالکان برای دریافت پول بیشتر، خانه‌های خود را به اتباع افغان اجاره می‌دهند، حتی اگر بدانند ۱۵ نفر در آن زندگی می‌کنند. این موضوع باعث افزایش قیمت مسکن شـده است.

نگرانی‌های امنیتی و اجتماعی

یکی از ساکنان محله با نگرانی می‌گوید: «جرأت اعتراض نداریم. وقتی همسرم نیست، می‌ترسم به خانه حمله کنند. همیشه حداقل ۲۰ جفت کفش جلوی در خانه‌شان است». برخی اهالی اضافه می‌کنند که گرچه اتباع افغان غالباً بی‌سروصدا هستند، اما در مواقع دعوا از یکدیگر به صورت گروهی حمایت می‌کنند، حتی اگر یکی از آنها بچه‌ای را کتک زده باشد.

هاشم‌آباد؛ کابل دوم تهران

هاشم‌آباد به دلیل جمعیت بالای اتباع افغان به «کابل دوم» شهرت یافتـه است. از حدود ۲۴ هزار نفر جمعیت محله، ۱۰ هزار نفر از اتباع افغان هستند. بافت جمعیتی و حتی نوع پوشش ساکنان نیز به‌طور کامل تغییر کرده و دیگر نمایانگر یک محله در تهران با ساکنان ایرانی نیست.

خرید و فروش بنزین توسط اتباع در اتابک

اتباع افغان در برخی محلات فقط ساکن نیستند، بلکه کسب‌وکارهایی هم راه انداخته‌اند. در چهارراه منتهی به خیابان ابراهیمی در محله اتابک، اتباع افغان با دبه‌های پر از بنزین، آن را به قیمت دو برابر به کسانی که کارت سوخت ندارند می‌فروشند.

محرومیت محله دستغیب

یکی از املاک محله دستغیب می‌گوید: «حضور اتباع افغان در این محله نرخ رهن و اجاره را بالا برده، اما چهره محله را محروم‌تر کرده است». برخی اهالی معتقدند هرچه محله فقیرتر باشد، حضور اتباع بیشتر است و این امر به افزایش جرم و آسیب‌های اجتماعی منجر می‌شود.

هرندی؛ جولانگاه سوداگران مواد مخدر

محله هرندی که به عنوان یکی از پرآسیب‌ترین محلات تهران شناختـه می‌شود، تعداد زیادی از اتباع افغان را در خود جای داده است. برخی از این افراد به جای اعتیاد، به فروش مواد مخدر مشغول هستند و در پوشش زباله‌گردی فعالیت می‌کنند. معتمدین محله می‌گویند این افراد روزانه تا ۸ میلیون تومان درآمد دارند و حضورشان باعث افزایش آسیب‌های اجتماعی شـده است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *